Сдружение "Гайтани" успешно реализира проект към Национален фонд Култура


Сдружение "Гайтани" успешно реализира проект „Споделени пространства - Сдружение "Гайтани" и Layout Bulgaria“ с Договор № LI159-123/ 2021 г. Той се осъществи с финансовата подкрепа
на НФ „Култура“ по програма "Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 2021". За постигане целите на проекта бе осъществено партньорство с група от 14 младежи от Layout Bulgaria - „Фрийрън клуб“ гр. Шумен. С тях създадохме нов съвместен продукт – видеоклип, който представихме за първи път пред публика на концерт-спектакъла по случай 33 години на ДТА „Пъргавелче“ и 5 години от създаването на „Фрийрън клуб“ гр. Шумен. Концерта беше поставен в зала „Арена Шумен“ на 15.Х.2022 г. и бе излъчен директно в ефира на телевизия Шумен. Концерта бе посетен от над 3 800 души в залата, над 35 000 души са гледали живото излъчване, а през електронните медии, чрез статии, публикации, и др достигнахме до 29 147 души.
Чрез проекта бе създадена и настоящата интернет страница на Сдружението. Финансовата подкрепа от НФК бе в размер на 14 000 лв.